Nijlgans

Uit het land van Toetanchamon en de pyramides is deze gans naar onze streken gekomen om de tulpen te bezichtigen en de frisse Hollandse luchten te proeven. Deze gevleugelde vriend vind ik maar een vreemde vogel en ik zal je vertellen waarom. Ik heb namelijk nog niet eerder een gans op een flatgebouw gezien die, luid gakkend, de buurt laat horen van zijn aanwezigheid. Ik heb dit al meerdere keren gezien, het was zeker weten geen fata morgana. Of wat denk je van zijn verenkleed die als een lappendeken er overheen is gegooid, verschillende kleuren en tekeningen hebbend. Wat geeft dat, voor mij gevoel, een chaotisch indruk. En dan nog de grote bruine omlijsting van dat gele oog! Nee, een schoonheidsprijs zal deze gans van mij niet krijgen.

Maar wat wanneer je ze op de foto zet met mooi zacht licht en een landelijk achtergrondje? Misschien nog een andere standpunt innemend? Voilà, dat ziet er gans anders uit.

2 gedachtes over “Nijlgans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s