Worstelen.

Het loopt niet lekker, het gaat niet goed. Geen vlinders; te koud, te nat, te warm, te veel wind of gewoon geen vlinders. Soms zit alles tegen terwijl je lekker ermee aan de gang wil gaan. Dat heb ik nu, midden in het macro seizoen. Geen nieuwe, mooie vlinderplaatjes. Het is zelfs zo erg dat ik de fotobestanden van vorig jaar erbij heb gepakt en nu ook tijd genoeg heb om alles te (rang)schikken, op te ruimen en foto’s van vorig jaar nog een keer bewerk.

Gelukkig viel ik één keer met mijn neus in de boter. Heideblauwtjes. Vele heb ik er die ochtend gezien waarvan ik van een aantal een foto van heb mogen nemen. Thuis zijn ze door de bewerkingsmachine (fotosjop) gegaan en op mijn harde schijf beland. Ja, daar stonden ze dan. Ze keken mij aan en vroegen ‘schrijf je er nu een begeleidend tekstje en laat je ons aan de wijde wereld zien?’ Geen begeleidend tekstje ging er door mijn hoofd. Wel duizendmiljoenmiljard andere dingen maar geen kort verhaaltje voor mijn heideblauwtjes. Ik had er aandacht aan besteed en er toch vaak aan gedacht. Maar nee, niks nothing nada. En nu, weken later, schrijf ik dan maar wat er door mijn hoofd gaat. Kijkend naar mijn heideblauwtjes.

3 gedachtes over “Worstelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s