Worstelen.

Het loopt niet lekker, het gaat niet goed. Geen vlinders; te koud, te nat, te warm, te veel wind of gewoon geen vlinders. Soms zit alles tegen terwijl je lekker ermee aan de gang wil gaan. Dat heb ik nu, midden in het macro seizoen. Geen nieuwe, mooie vlinderplaatjes. Het is zelfs zo erg dat ik de fotobestanden van vorig jaar erbij heb gepakt en nu ook tijd genoeg heb om alles te (rang)schikken, op te ruimen en foto’s van vorig jaar nog een keer bewerk.

Gelukkig viel ik één keer met mijn neus in de boter. Heideblauwtjes. Vele heb ik er die ochtend gezien waarvan ik van een aantal een foto van heb mogen nemen. Thuis zijn ze door de bewerkingsmachine (fotosjop) gegaan en op mijn harde schijf beland. Ja, daar stonden ze dan. Ze keken mij aan en vroegen ‘schrijf je er nu een begeleidend tekstje en laat je ons aan de wijde wereld zien?’ Geen begeleidend tekstje ging er door mijn hoofd. Wel duizendmiljoenmiljard andere dingen maar geen kort verhaaltje voor mijn heideblauwtjes. Ik had er aandacht aan besteed en er toch vaak aan gedacht. Maar nee, niks nothing nada. En nu, weken later, schrijf ik dan maar wat er door mijn hoofd gaat. Kijkend naar mijn heideblauwtjes.

6 gedachtes over “Worstelen.

 1. Als de wanhoop nabij is…. en dan plots dit, zoiets maakt je echt gelukkig, net zoals deze beelden mij doen wegdromen.
  Mijn felicitaties met je prachtige website, ik heb me meteen als volger aangemeld. Groetjes, Rudi

  Like

  1. Hallo Rudi, dank je wel voor je reacties en dat je mij gaat volgen op mijn fotografische reis. Ik plaats niet vaak of geregeld iets; wanneer ik de plaatjes heb en de begeleidende woorden komt het op de site terecht. Soms een paar keer per jaar en soms wat vaker. Ik zou willen dat het er meer waren maar tijd en gedachten zijn niet altijd beschikbaar. Dan doe ik het met wat ik voorhanden heb. Ik zag je al een tijdje bij andere reactie maar kon niet op je site komen. Nu heb ik een directe link die ik gemarkeerd heb. Ik zal er rondneuzen. Groetjes.

   Geliked door 1 persoon

 2. Het gaat hem niet over kwantiteit Anand maar eerder om kwaliteit en dat laatste ontbreekt zeker niet aan je werk hoor. Heel erg bedankt voor je reactie en ik zie graag je nieuwe posts verschijnen in de toekomst. Ook leuk dat je de weg naar mijn website gevonden hebt, uiteraard steeds van harte welkom.
  Mag ik je nog een fijn weekend toewensen en veel fotografie- en ander plezier.
  Groetjes,
  Rudi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s