Meeuw

Tijdens het maken van de onderstaande foto’s waarschuwde mijn vrouw mij al met “ga niet met eten zwaaien” en “lok ze niet uit de tent”. Want ze weet, net zo goed als ik, dat je dan een horde schreeuwende en krijsende meeuwen om je heen hebt vliegen, die op alles willen duiken wat maar enigszins eetbaar uit ziet. Daarna gaan ze nog met elkaar vechten voor wie welk deel mag hebben. De kleinere soorten zijn bang voor de grotere, maar de kleintjes zijn soms wel sneller.

Eigenlijk is het een soort van spektakel om er naar te kijken. Wie wint er, wie druipt af, en van wie wordt het eten uit de snavel gepikt door de ander. Het geluid welke zij hierbij produceren doet je oren wel eens tuiten. Wanneer al het voedsel vervolgens op is gaan alle soorten door elkaar zitten en staan. Veren poetsen, uitrusten of nog een kleine opstootje hier en daar is wat je dan ziet.

Van deze rustmomenten heb ik gebruik gemaakt om een paar foto’s te nemen. Heerlijk zonnetje door de veren en op het kopje. Voor mij een mooie gelegenheid om ze eens goed door de lens te bekijken en een paar perfecte plaatjes te maken.

4 gedachtes over “Meeuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s